babilon_jobb

Supinált gyermekcipők – miért is jó?

SUPINÁLT azaz döntött sarkú gyermekcipők
A SUPINÁLT gyermekcipők olyan speciális belső formával és konstrukcióval kialakított lábbelik, amelyek megfelelően akkreditált laboratóriumok által vizsgált, és rendszeresen ellenőrzött anyagok felhasználásával készülnek, és alkalmasak a fejlődő gyermek lábak saroktengely deformációjának megelőzésére és korrekciós kezelésére. Mindezzel hozzájárulva az egészséges gyermek láb fejlődéséhez illetve a gyermek láb egészségének a megőrzéséhez.

Érdemes továbbolvasni a bejegyzés folytatását »

Milyen a jó gyerekcipő?

Minden szülőben felmerül a kérdés, legkésőbb, amikor gyermeke tipegő korba lép, hogy milyen cipőben járassa csemetéjét, adjon-e rá otthon cipőt, ha igen, milyet, ha nem, miért, stb. Ezer kérdés szokott ilyenkor elhangozni. Kapunk is néhány általános tanácsot, ismerősök meg 1-1 cipőmárkát ajánlanak. Ha megpróbáljuk mélyebbre ásni magunkat a kérdésben, arra a meglepő következtetésre jutunk, hogy még annyira sem látunk világosan, mint annak előtte. Minden cipőgyártó esküszik arra, hogy az ő általa kidolgozott talp a legmegfelelőbb. Ezek persze egymástól eltérőek. Aztán ott vannak a gyógycipők is, van aki megelőzés céljából is ilyet ad gyerekére. És vannak divathullámok is, amiknek hatását nem tudjuk elkerülni.

Érdemes továbbolvasni a bejegyzés folytatását »

Az egészséges emberi láb

Az ember talán ritkán csodálkozik rá saját teste szépségeire, pedig maga az emberi test, annak minden egyes csontjával és izületével, egy építészeti remekmű. Vizsgáljuk meg most közelebről a blog témájához leginkább közel álló testrészünket, a lábat.

Érdemes továbbolvasni a bejegyzés folytatását »

A cipő története

A lábbeliviselet kialakulása elsősorban azzal magyarázható,hogy az ember testét,így a láb felületét is védeni kellett az időjárás viszontagságaitól,s a talaj egyenetlenségeitől, másodsorban pedig a járást,munkavégzést segítette elő. A lábbeli ősi alakja a talp alá kötött fa,kéreg vagy bőr volt,ebből fejlődött ki idővel a ma is alkalmazott forma. A kialakítást kezdetben a célszerűség határozta meg,későbbiekben már a divat is befolyásolta a cipő esztétikai kiképzését.

Érdemes továbbolvasni a bejegyzés folytatását »

babilon_bal